Tærter

Tærter

red apple beside brown pie

Mange mennesker har glutenintolerans eller -allergi, som gør det svært for dem at nyde de traditionelle tærter med hvedemel. Men fortvivl ikke, for der er mange lækre og nemme måder at lave glutenfri tærter på. I dette blogindlæg vil jeg dele nogle af mine favoritopskrifter på tærter uden gluten, som du kan prøve derhjemme. Du vil opdage, at de smager lige så godt, hvis ikke bedre, end de almindelige tærter.

Æbletærter

Æbletærter er en klassiker, som altid er et hit. For at lave en glutenfri æbletærte skal du bruge følgende ingredienser:

– 200 g glutenfri havregryn

– 100 g smør

– 50 g sukker

– 1 tsk vaniljesukker

– 4 store æbler

– 2 spsk majsstivelse

– 2 spsk vand

– 2 spsk citronsaft

– 2 spsk sukker

– 1 tsk kanel

Sådan gør du:

– Forvarm ovnen til 180 grader.

– Smelt smørret i en gryde og tag det af varmen.

– Bland havregryn, sukker og vaniljesukker i en skål og rør det sammen med smørret.

– Tryk dejen ud i en tærteform og prik den med en gaffel.

– Bag bunden i ovnen i ca. 15 minutter, indtil den er gylden og sprød.

– Skræl æblerne og skær dem i tynde både.

– Kom æblerne i en gryde med majsstivelse, vand, citronsaft, sukker og kanel og lad det simre i ca. 10 minutter, indtil æblerne er møre, men stadig har lidt bid.

– Fordel æblefyldet over den færdigbagte bund og sæt tærten tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, indtil den er boblende og gylden.

– Server tærten lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.

Vil du ikke bage din egen, kan du købe en glutenfri æbletærte hos Løvegården.

Pæretærter

Pæretærter er en anden frugttærte, som er perfekt til efteråret. For at lave en glutenfri pæretærte skal du bruge følgende ingredienser:

– 200 g glutenfri mel

– 100 g smør

– 50 g sukker

– 1 æg

– 4 store pærer>

– 100 g mørk chokolade

– 2 dl piskefløde

– 2 spsk sukker

Sådan gør du:

– Forvarm ovnen til 200 grader.

– Smuldr smørret i melet og tilsæt sukker og æg. Saml dejen og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.

– Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform. Skær den overskydende dej af og prik bunden med en gaffel.

– Bag bunden i ovnen i ca. 15 minutter, indtil den er gylden og sprød.

– Skræl pærerne og skær dem i tynde både.

– Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde sammen med fløde og sukker. Varm det op over lav varme, indtil chokoladen er smeltet og blandingen er glat.

– Fordel chokoladecremen over den færdigbagte bund og læg pærebådene ovenpå i et pænt mønster.

– Sæt tærten tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, indtil pærerne er bløde og chokoladen er fast.

– Server tærten lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.

Chokoladetærter

Chokoladetærter er en himmelsk dessert for chokoladeelskere. For at lave en glutenfri chokoladetærte skal du bruge følgende ingredienser:

– 150 g glutenfri kiks, f.eks. Digestive eller Marie

– 75 g smør

– 200 g mørk chokolade

– 4 æg

– 100 g sukker

– 3 spsk kakao

– 1 tsk vaniljesukker

– 1 knivspids salt

– Flormelis

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes