4 tips til, hvordan du kan lave mad som en professionel kok 

4 tips til, hvordan du kan lave mad som en professionel kok 

Sponsoreret indhold

Drømmer du om at kunne præstere lige så godt som en professionel kok, når du står og laver mad hjemme i dit køkken? Naturligvis spiller erfaringen en rolle, men faktisk vil du kunne opnå hurtige forbedringer ved blandt andet at investere i det helt rigtige udstyr til dit køkken. Du kan blive meget klogere på, hvad du skal gøre her i artiklen, hvis du gerne vil lave mad, som de gør på prisvindende restauranter.

Tilbered maden på en perfekt og let måde ved hjælp af sous vide

For at kunne tilberede et stykke kød på den helt rette måde, er det en god idé at investere i sous vide-udstyr. Kort fortalt er sous vide en helt særlig teknik, der inden for de sidste par år har redefineret hele madbranchen. Det er nemlig en metode, der gør det nemmere at tilberede maden på en perfekt måde, hvad end du har kastet dig over en helt simpel ret eller kompliceret gastronomi. Udstyret omfatter blandt andet kar, cirkulator og vakuumpakker, der alle er designet til, at du inden for kort tid kan mestre sous vide-teknikken.

Investér i det helt rette udstyr i højeste kvalitet

Hvis du skal kunne præstere som en professionel kok i dit køkken, er det også vigtigt, at du har det rette udstyr i form af gryder og knive. Der er mange mennesker, der tror, at der ikke er forskel på billigt grej til køkkenet og dyrere og mere professionelt grej. Men det kunne ikke være mere forkert. Når du først har prøvet, hvordan det er at lave mad med en god gryde eller kniv af højeste kvalitet, vil du aldrig kunne gå tilbage til en sløj kniv eller dårlig gryde. Sørg desuden for at investere i forskellige modeller og størrelser, så du har lidt at skifte imellem.

Få masser af inspiration til lækre retter på diverse madblogs

Når du har styr på det rette grej og udstyr, skal du i gang med at lave selve maden. Mangler du inspiration til det, kan du med fordel undersøge de mange forskellige madblogs, der findes i dag. Her vil du med sikkerhed kunne få en masse gode idéer til spændende og lækre retter, så du ikke bare ender med at lave den samme kedelige mad aften efter aften. Du kan også investere i nogle kogebøger, hvis du foretrækker at have dine opskrifter i fysisk form.

Præsentér altid maden på fornemmeste vis

Endelig er det vigtigt, at du formår at præsentere maden lige så pænt, som de gør på prisvindende restauranter. Efter at have brugt flere timer på at lave mad i et køkken vil det være ærgerligt, hvis du blot serverer maden på en kedelig, hvid tallerken. Køb i stedet nogle flotte tallerkner i nogle fine farver, så maden virkelig kan komme til sin ret. Præsentationen er nemlig mindst lige så vigtigt som selve smagen.

 

 

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes